Hjerteligt tillykke til have 59, 176, 190, 208 og 218, som får præmie for veldyrkede haver, og ikke mindst tillykke til have 79 som får præmien som miljøhave!

FORENINGSSKOVTUR 2023:


Lørdag d. 26. august starter turen med morgenmad i fælleshuset kl. 07.30 og går til det smukke sydvest Sjælland.(Husk mønt til lotteri)


Kl. 08.30 kører bussen til Fjenneslev Kirke (det kulturelle) og via Skovgård Mølle til Skælskør, hvor der er de årlige veteranbus/lastvognstræf ved havnen. Efter et par timer her, kalder Korsør, hvor frokosten indtages.


Forventet hjemkomst kl. ca. 16.


Pris ialt: 250 kr. pr. person (næsten all incl)
Tilmelding senest 4. august på mail: Torbenv1950@gmail.com.
Betaling senest 4. august - mobilepay: 3878RF.

Der tages forbehold for frækt ordvalg fra guidens side på turen.


Billedet her er fra 2021 og som det ses, så var der stor tilslutning og det skønneste vejr.

Og her er så datoen på begivenheden i år. Vi krydser fingre for lige så godt vejr.

Er du vild med at spille Petanque eller vil du gerne lære det, så vil der være mulighed for begge dele de kommende fredage, fra kl. 18.00 og søndage fra kl. 12.00. Der vil være nogle tilstede der har spillet (meget) lidt og nogle der nærmest er eksperter! Så kom og vær med, der er plads til alle.

Nyheder 2023

Del siden

24. Marts 2023

18-Februar-2023

26-Januar-2023

25-Januar-2023

Restaffald


Herlev Kommune meddeler, at der er lidt problemer i opstartsperioden med afhentning af restaffald i vores forening.

Da kommunen åbenbart kun har rådighed over en lille bil om tirsdagen, så vil det indtil maj blive om tirsdagen vi får hentet både mad- og restaffald.

Første gang den 11. april. Dette er nu bragt i orden!

Vandåbning


Lørdag d. 25. marts 2023 kl. 10 åbnes der for vandet i foreningen.
I år har bestyrelsen besluttet, at du skal selv være i haven for at se, om
hanen ved måleren er lukket.
HUSK at du selv skal betale for vandspild og evt. ødelæggelser.
Er du forhindret denne dag, så tal med en af dine naboer, om de vil se
efter.
Og endelig: Hvis du ikke daglig bruger vandet, så luk for hovedhanen.
Så undgår du frostskader.


Forslag til generalforsamlingen 2023

Forslag til generalforsamlingen skal være bestyrelsens i hænde senest tirsdag den 31. januar.

Indkaldelse til generalforsamling 2023

Haveforeningens ordinære generalforsamling i 2023 finder sted lørdag d. 15. april klokken 13.00 i Herlev Medborgerhus. Indkaldelse med dagsorden udsendes via mail eller med posten.

29-November-2022

Julefrokost i huset 2. juledag

Traditionen med en fælles julefrokost i haveforeningen genoptages efter en Corona-pause og finder sted i huset 2. juledag kl. 13.00.
For 150 kroner bydes der på en god frokost med alle julens de bedste retter.
Drikkevarer kan købes til de sædvanlige priser i husets bar. Der bliver også pakkeleg, så medbring en lille gave for at være med.
Tilmelding og betaling for mad skal ske senest søndag d. 11. december til Lotte på mail: lw@ucplus.dk. Betaling til Lotte kan ske kontant eller på MobilePay: 41293023.
Alle haveforeningens medlemmer er velkomne til dette herlige, hyggelige julearrangement.

05-November-2022

Julehygge for små og store

Inden vi får set os om, så er julen over os. Derfor inviteres foreningens børn og børnebørn til at pynte juletræet i foreningshuset lørdag d. 26.11. fra kl. 12 til 15.
Der bydes også på pølser, æbleskiver & slikposer samt et par timers julehygge og måske et besøg af selveste Julemanden.
Så tilmeld jer til Sanne, på mail: geggoen@hotmail.com, med oplysning om havenummer, hvor mange børn/børnebørn der kommer og (vigtigst af alt) hvor gamle børnene er.
Tilmelding skal ske senest: Søndag den 20/11. Er der ikke mindst 10 tilmeldte børn, aflyses arrangementet.
De voksne kan også glæde sig til julehygge. Første søndag i advent, d. 27.11., er det ved Døde duer planen at byde på glögg og æbleskiver.

01-Oktober-2022

Lukning af vand og bomme

Søndag d. 23. oktober kl. 12.00 lukkes der for vandet. Traditionen tro griller Human foran købmandsbutikken pølser, der serveres kl. 12.30. Ved en fejl fremgik af sæsonplanen en anden dato for lukning af vandet.
Lørdag d. 29. oktober lukkes der for bommene.

30-September-2022

Sidste tømning af skrald

Mandag d. 3. oktober tømmes der for sidste gang i år køkkenaffald fra skraldespandene i haverne. Samme dag sendes også bio-containerne på pladsen på vinterferie.

14-September-2022

Kortere åbningstid hos købmanden

Sæsonen går på hæld, og mange flytter hjem. Derfor indskrænker købmanden åbningstiden. Fra d. 19. september er butikken åben mellem kl. 11 og 18, og der kan ikke længere købes morgenbrød.

14-September-2022

Duerne rykker inden dørs

Med efterårets komme bliver det for koldt for de døde duer uden for. De flyver ud sidste gang søndag d. 18. september og rykker inden dørs i fælleshuset søndag eftermiddage i vinterhalvåret - første gang d. 25. september.

07-September-2022

Farvel til Kolonihaveforbundets formand

Ved Kolonihaveforbundets kongres i Aalborg fratræder den nuværende formand Preben Jacobsen d. 10. september sin post som formand.
Der bliver lejlighed til at sige farvel og tak til ham fredag d. 23. september kl. 14-18 ved en afskedsreception på Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6.
Preben Jacobsen har siden 2007 være formand for Kolonihaveforbundet og arbejdet for at sikre kolonihavernes interesser og jævnlig aflagt besøger i kolonihaveforeninger i hele landet - også vores forening.

27-August-2022

Havehøstmarked

Der er havehøstmarked søndag d. 4. september. Alle, der vil glæde andre af foreningens medlemmer med noget fra årets høst, kan deltage ved at sætte et flag i hækken eller uden for haven. Flaget giver andre medlemmer lov til at gå ind i haven og kan også bruges til at markere, hvis du vil lave lokalt loppemarked i haven.
Du kan også sætte en plantebytte-bod op på pladsen, hvis du har stauder, som du gerne vil bytte til noget andet. Det er kvit og frit at stille en bod op til det formål.
Hvis du på dagen ikke selv har mulighed for at være i haven, kan du sende en mail til formanden på geggoen@hotmail.com. Så bliver der sørget for et flag i hækken.

28-Juli-2022

Bilerne væk fra pladsen

Sommerfesten nærmer sig. Teltet ankommer og sættes op på pladsen onsdag d. 3. august. For at få plads til det og til ølvognen vil en del af pladsen blive bilfri. Lørdag d. 30. juli sættes afspærringsbånd op, men der vil være en åbning, så biler kan køre ud og også blive holdende lidt endnu. Men senest onsdag skal alle biler være fjernet fra det afspærrede område. Teltet fjernes igen mandag d. 8. august.
Så længe teltet står på pladsen, kan containeren til haveaffald ikke tømmes. Den tømmes derfor først onsdag d. 10. august.

20-Juli-2022

Sommerfest

Efter en pause på grund af Corona er der igen sommerfest i haveforeningen. Det er i weekenden d. 5.-7. august i teltet på pladsen ved fælleshuset.
Traditionen tro lægges der ud med banko fredag aften, hvor der sælges bankoplader fra kl. 18.30, og ølvognen er åben med salg af øl, vand og kaffe - også resten af aftenen. Der vil også være mulighed for at få sig en pølse både fredag og lørdag samt søndag, hvor en pølsevogn stiller op hos os.
Lørdag kl. 13.00 er der leg og aktiviteter for børnene, mens det om aftenen er de voksnes tur til at muntre sig. Teltet åbnes kl. 17.30, og 18.00 serveres aftenens buffet. Spisebillet til 175 kr. kan købes enten ved kontant betaling i kontortiden tirsdag kl. 17-18 eller ved indbetaling på mobilpay 7812GR senest d. 29. juli. Kl. 20.00 starter musikken, og ølvognen vil være åben hele aftenen, lige til musikken stopper.
Søndagen starter med morgenbuffet kl. 9.00, inden der 10.30 holdes auktion, hvor overskuddet går til et godt formål. Effekter modtages gerne til at indgå i auktionen. Kl. 12.00 er der leg og aktiviteter for børn, hvorefter teltet lukkes, og oprydningen går i gang.

19-Juni-2022

Kursus i genoplivning

Genoplivning kan redde liv. Derfor har bestyrelsen indbudt Hjerteforeningen til at give et hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning.
Kurset holdes tirsdag d. 5. juli kl. 17.00 i fælleshuset. Alle haveforeningens medlemmer er velkomne. Det er gratis at deltage, men tilmelding (navn og havenummer) skal ske senest d. 30. juni på mail: peterraben2100@gmail.com. Efter tilmelding sendes bekræftelse fra Hjerteforeningen med lidt yderligere information.

02-Juni-2022

Mere liv i haverne

Hvordan får vi mere liv i vores haver, så bier og sommerfugle kan trives? Gode råd herom kan fås ved et foredrag d. 14. juni, kokken 19:00 i Haveforeningen Smørmosens Fælleshus, Klausdalsbrovej 294.
Der vil blive fortalt om, hvad haveejerne kan gøre, hvilke planter der er gode til at tiltrække bestøvende insekter som bier og sommerfugle, og hvordan der lokkes flere fugle til.
Det er gratis at deltage, men nødvendigt med tilmelding til slotsherrens@gmail.com.

10-Maj-2022

Varme hveder Store Bededagsaften

Traditionen tro er der i Fælleshuset varme hveder Store Bededagsaften. Alle er velkomne - torsdag d. 12. maj kl. 19.00.

03-Maj-2022

Købmanden udvider åbningstiden

Haveforeningens købmand har udvidet sin åbningstid, så der resten af sommeren er åbent fra klokken 8 til 19 alle ugens dage.
Også sortimentet er udvidet, så der nu også kan købes frisk brød og ugeblade. Der vil også løbende være et større udbud af planter til haven og andet til brug i haven.

25-April-2022

Duerne flyver uden for

Traditionen tro flytter de døde duer med forårets varme vinde uden dørs, så køb af lodder resten af sommeren sker fra sidebygningen til højre for butikken. Drikkevarer, is og slik kan købes hos købmanden.
Også fredagscaféen åbner og kan besøges hele sommeren igennem i fælleshuset hver fredag fra klokken 19.
Alle haveforeningens medlemmer er velkomne til både fredagscafe og søndags-duer.

25-April-2022

Udflugt til kunsten - omvisning på Gammelgaard

Onsdag d. 18. maj kl. 17.00 inviterer haveforeningen til gratis omvisning på Gammelgaard i forårets udstilling "Ved floden" med værker af maleren Bodil Brems, der viser om i udstillingen.
Efter omvisningen kan der i Gammelgaards cafe købes lidt at drikke og spise - for 80 kroner fås en sandwich med enten oksebryst eller bagt græskar.
Tilmelding senest d. 11. maj på mail: peterraben2100@gmail.com - angiv antal deltagere til omvisning og eventuelle stk. sandwich (kød eller vegetarisk).
Læs mere om Gammelgaard og udstillingen på hjemmesiden gammelgaard.dk.

05-April-2022

Indkaldelse til generalforsamling sendt ud

Indkaldelse til haveforeningens generalforsamling lørdag d. 23. april med bilag er nu med e-mail eller post sendt til alle foreningens medlemmer. Hvis nogen ved en fejl ikke har fået det udsendte materiale eller har problemer med at læse eller printe de vedhæftede bilag, kan materialet hentes på kontoret i åbningstiden.

05-April-2022

Kontoret åbent hver tirsdag

Fra tirsdag d. 5. april er haveforeningens kontor åbent en gang om ugen. Foreningens medlemmer kan henvende sig hver tirsdag frem til oktober i kontortiden fra 17:00-18:00.

19-Marts-2022

Købmanden har åbnet

Efter vinterdvale er haveforeningens købmandsbutik åbnet igen i nyrenoverede lokaler, hvor der atter er varer på hylderne.
Indtil videre er åbningstiden fra klokken 11 til klokken 17 på alle ugens dage.

17-Februar-2022

Nye regler for juridisk hjælp fra Kolonihaveforbundet

Kolonihaveforbundets hovedbestyrelse har besluttet at ændre processen for juridiske henvendelser til forbundskontorets juridiske rådgivning for medlemmer. Der var enighed i hovedbestyrelsen om, at
forbundskontorets juraafdeling mangler tilstrækkeligt kendskab til lokale forhold i deres sagsbehandling.
For at sikre en bedre sagsbehandling, hvor alle fremover får fyldestgørende svar, der tilgodeser lokale forhold, har hovedbestyrelsen truffet følgende beslutning.
"Proces for medlemmer:
Hvis I har spørgsmål eller udfordringer af juridisk karakter, skal I igen rette henvendelse til jeres haveforeningsbestyrelse. Bestyrelsen kan sende henvendelsen videre til kredsen med deres eventuelle kommentarer, og kredsen har så mulighed for at gøre det samme, inden de sender den videre til forbundskontorets juraafdeling. Juraafdelingen vil derefter behandle
henvendelsen".
Beslutningen betyder, at forbundskontoret ikke længere står for direkte, juridisk rådgivning af medlemmer. Derfor er juratelefonen også blevet lukket. Forbundskontoret vil dog besvare telefonen og vejlede medlemmerne i de nye retningslinjer februar måned ud.
Det er hovedbestyrelsens overbevisning, at "dette tiltag vil sikre jer en bedre sagsbehandling fremover."

17-Februar-2022

OBS! Vandet bliver åbnet allerede Lørdag den 19/3.

Dog stadig med forbehold for vejret.

16-Februar-2022

Renovation

Da der er store stigninger i prisen for dagrenovation, har bestyrelsen besluttet, at vi kun får tømt skraldespande hver anden uge på nær i skolernes sommerferie, hvor det sker hver uge.
Husk at bruge containerne til madaffald på pladsen samt diverse kuber. Plastkuben bliver fremover tømt hver uge.
Hvis det kniber med pladsen til restaffald, så spørg din nabo om lån af skraldespand.
Tømning sker følgende uger: 15, 17, 19, 21, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 30 og 40.

10-Februar-2022

Der åbnes for kørsel på vejene: Fredag den 11/3-22, kl. 13.00

Det er selvfølgelig med forbehold ift. vejret.

31-Januar-2022

Generalforsamling d. 23. april

Haveforeningens ordinære generalforsamling i 2022 finder sted lørdag d. 23. april klokken 13.00 i Herlev Teaterbio. Indkaldelse med dagsorden udsendes via mail eller med posten.

Med venlig hilsen

Haveforeningen Klausdalsbro

Nyheder 2022